Kiusana lihaskrampit ja tärinä

Olen 28-vuotias nainen. Minulla todettiin keväällä 2010 sinustromboosi, ja se hoidettiin kymmenen kuukauden varfariininatrium- hoidolla onnistuneesti. Minulta ei löytynyt tuolle tromboosille mitään altistavaa tekijää.

Nyt olen miettinyt, kun minulle on tullut tuon jälkeen tärinöitä lihaksissa, että voisiko tuo tärinä viitata johonkin sairauteen, vai olisiko jäänyt oire tromboosista? Tärinä on pahimmillaan, kun jännitän tai stressaan. Se saattaa olla missä kohti kehoa hyvänsä: varpaassa, reidessä tai sormessa. Niskajäykkyyttä on myös, samoin todella väsyneitä päiviä ja huonovointisuutta.

Voivatko ko. oireet johtua pelkästään stressistä? Yksi huolettava asia on myös se, että minun leukosyyttini ovat lähes aina koholla noin 9-11. Hiustenlähtö on ollut muutaman kuukauden myös runsasta. Oireita on aika lista, mutta nuo lihaskrampit ja tärinät haittaavat jo hieman sosiaalista elämääni.

Kiitos jo etukäteen vastauksestasi!

Stressiin ja jännittämiseen liittyvä lihastärinä ei ole erityisen tyypillinen sinustromboosin jälkioire vaikkakin siihen voi liittyä laaja skaala jälkioireita riippuen siitä, kuinka vaikea sinustromboosi on ollut kyseessä.

Krooniseen stressiin voi liittyä lihastärinöitä, valkosolujen lievää kohoamista ja hiustenlähtöäkin. Vaikka stressi aiheuttajana onkin mahdollinen, täytyisi asiat mielestäni kartoittaa ensin lääkärin vastaanotolla ennen kuin sellaiseen päätelmään voidaan mennä. Tuossa yhteydessä saattaa olla tarpeen myös verinäyttein arvioida aineenvaihduntaa ja hormonaalista toimintaa huomioiden mm. hiustenlähtö.

Ystävällisin terveisin,
Valtteri Kaasinen

 

«Takaisin